fredag 9 augusti 2013

Mintmacrons

Hejhej!

Idag bakade vi macrons och vi är jättenöjda med dem! Här kommer receptet! ;)


Mintmacrons

1 3/4 dl mandelmjöl

2 1/2 dl florsocker

2 extra stora äggvitor

1/2 dl strösocker

1 tsk pepparmintsessens

Grön karamellfärg


Fyllning

125 g smör, rumsvarmt

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

6 dl florsocker

Saft från 1 hel citron



1. Lägg mandelmjölet och florsocker i en matberedare och kör i 15 sekunder.

2. Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills det bildas mjuka toppar. Vispa sedan gradvis i strösockret så
    att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i pepparmintsessensen och så mycket grön
    karamellfärg tills du får den gröna nyans du vill ha.

3. Vänd ner mandelblandningen ( en tredjedel i taget ) i marängsmeten med en slickepott. När alla de
    torra ingredienserna har blandats i ordentligt så fortsätter du att vika och dela blandningen tills    
    marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

4. Häll smeten i en spitspåse med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut cirklar på macronmatta/
    bakplåtspapper. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Sätt ugnen på 150 °.

5. Grädda i 10- 15 min. Låt svalna i 10 minuter. Lossa försiktigt macronerna från macronmattan/
    bakplåtspappret och låt svalna helt.

Och nu till fyllningen:

1. Vispa smör ochh vaniljsocker ljust och krämigt.

2. Tillsätt florsockret växelvis med mjölken.

3. Vispa tills smidig konsistens. Häll i citronsaften.

Om krämen blir för lös så tillsätt bara mer florsocker! ;)


                                                                                          Lycka till!  // Elin och Ida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar