Hejhej!
Idag bakade vi macrons och vi är jättenöjda med dem! Här kommer receptet! ;)
Mintmacrons
1 3/4 dl mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker
2 extra stora äggvitor
1/2 dl strösocker
1 tsk pepparmintsessens
Grön karamellfärg
Fyllning
125 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
6 dl florsocker
Saft från 1 hel citron
1. Lägg mandelmjölet och florsocker i en matberedare och kör i 15 sekunder.
2. Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills det bildas mjuka toppar. Vispa sedan gradvis i strösockret så
att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i pepparmintsessensen och så mycket grön
karamellfärg tills du får den gröna nyans du vill ha.
3. Vänd ner mandelblandningen ( en tredjedel i taget ) i marängsmeten med en slickepott. När alla de
torra ingredienserna har blandats i ordentligt så fortsätter du att vika och dela blandningen tills
marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
4. Häll smeten i en spitspåse med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut cirklar på macronmatta/
bakplåtspapper. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Sätt ugnen på 150 °.
5. Grädda i 10- 15 min. Låt svalna i 10 minuter. Lossa försiktigt macronerna från macronmattan/
bakplåtspappret och låt svalna helt.
Och nu till fyllningen:
1. Vispa smör ochh vaniljsocker ljust och krämigt.
2. Tillsätt florsockret växelvis med mjölken.
3. Vispa tills smidig konsistens. Häll i citronsaften.
Om krämen blir för lös så tillsätt bara mer florsocker! ;)
Lycka till! // Elin och Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar