Detta är ett toppen recept när man ska tömma frysen på bär innan det är dags att skörda nya. Den är även veganvänlig. Smöret bytts ut mot rapsolja.
Ingredienser Smuldeg
3 dl vetemjöl
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 strösocker
2 karm salt
2 tsk bakpulver
3/4 dl sirap
1 3/4 dl rapsolja eller annan neutral olja
Fyllning
1 liter röda vinbär
1 msk potatismjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
Eventuellt ytterligare vinbär till dekor
Så här gör du
1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda.
2. Tillsätt sirap och olja och rör ihop till en smulig deg.
3. Strö ut hälften av smuldegen i en pajform.
4. Rensa vinbären, blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker och fördela bären i pajformen.
5. Strö över resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 min. Täcket ska bli gyllenbrunt.
Ha det gött// Elin & Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar