söndag 7 juli 2013

Rödvinbärspaj

Hejsan svejsan!
Detta är ett toppen recept när man ska tömma frysen på bär innan det är dags att skörda nya. Den är även veganvänlig. Smöret bytts ut mot rapsolja.

Ingredienser Smuldeg
3 dl vetemjöl
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 strösocker
2 karm salt
2 tsk bakpulver
3/4 dl sirap
1 3/4 dl rapsolja eller annan neutral olja

Fyllning
1 liter röda vinbär
1 msk potatismjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker

Eventuellt ytterligare vinbär till dekor



Så här gör du

1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda. 

2. Tillsätt sirap och olja och rör ihop till en smulig deg. 

3. Strö ut hälften av smuldegen i en pajform. 

4. Rensa vinbären, blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker och fördela bären i pajformen. 

5. Strö över resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 min. Täcket ska bli gyllenbrunt. 






Ha det gött// Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar