Här kommer ett riktigt gott recept på sirapsbröd. De blir sega och lite knapriga. De blir även goda om man fryser ner dem och sedan tinar de.
Ingredienser
ca 40 st
100 g smör
1 dl socker
1 1/2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Blanda allt snabbt till en smidig och lite kladdig deg.
3. Rulla ut tre fingertjocka längder, nästan plåtlånga. Lägg dem på plåten och platta till dem lite.
4. Grädda i mitten av ugnen omkring 12 min. Skär längderna i bitar medan de är varma. Plocka isär kakorna och låt svalna på ett galler.
Ha en skön torsdag ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar