tisdag 4 juni 2013

Rababerpaj

Tjenare!
Idag var det ett riktigt "pajväder"! Solen har kastat sina varma strålar på oss och vad passar inte bättre då än att äta en pajbit under tiden? Den godaste pajen man kan göra nu är rabarberpajen tycker vi. Rabarbern är lagom syrliga och söta så det blir perfekt! Lycka till!

Smuldeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl strösocker

Fyllning
400 g rabarber 
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker



Så här gör du
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Blanda de torra ingredienserna till en smuldeg i en matberedare. Blanda så småningom i smöret och kör runt tills det blir en smulig massa.

3. Skölj rabarbern, skär stjälkarna i minde bitar och blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker. 

4. Strö ut hälften av smuldegen i bottnen av en pajform. Fördela rabarbern ovanpå smuldegen och strö ut resten av smulorna. 

5. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175° i ca 40 minuter. 

6. Ta ut pajen och låt den svalna lite och servera med glass, vaniljsås eller grädde. 
    ( Vi vispade upp lite "snabb"vaniljsås som vi serverade pajen med, vi toppade även med lite rabarberblommor) 









Ha det bra! // Elin & Ida

2 kommentarer:

  1. Ser super mumsigt ut, jag hade ju turen att få smaka en bit ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, den måste vi baka fler gånger! :)

    SvaraRadera