lördag 18 maj 2013

Havreflan

Hejsan svejsan!
Nu var det dags för ett blogginlägg igen. Det har hänt mycket på sistone men här kommer två saker:
  • Det var pappas födelsedag
  • Det var mammas och pappas bröllopsdag 
Alltså 2 ganska stora saker att fira. 

Vi bakade en tårta som var till pappa men lite bröllops inspirerad så egentligen kan man säga att den var till båda. Men vi bakade även havreflan som vi försökte att böja till som skålar men det gick sådär. ”Havrekorgarna” blev jättegoda, tyvärr blev inte det som vi la på lika gott. Vi skulle testa ”Arlas Mjukglass” och det skulle vi inte gjort... Det stod att man skulle ha bunken med det man hade vispat inne i frysen i ca 3 1/2 timme men vi hade det i en dag. Ja, ni kan gissa vad som hände. det blev inte mjukglass i alla fall...


Recept ”havrekorgar”, ca 12 st, 200 °

Ingredienser 
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/4 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2 msk sirap


Så här gör du
        1. Smält smöret på lagom värme. 
  1. Blanda sedan i alla andra ingredienser och blanda tills en smidigt smet. Obs! Även fast det ser jättelöst och rinnigt ut så ska det vara så. Om man har i mer havregryn så går det inte att göra några bra ”korgar” sen. 

  1. Klicka ut sex stycken klickar med smet på plåten. Ganska stora men inte förstora. 

  1. Brädda de i ugnen i ca 5 min. Man får se till att kanterna inte blir brända. 

  1. Ta ut flanen och låt de stelna lite men inte för mycket! De måste vara lagom mjuka för att kunna lägga de över ett glas eller skål så att de formar sig efter det. Om de är för håda blir det vanliga havreflan. Vårt problem var att vi tyckte smeten var för lös och tog därför i mer havregryn.

6. Servera med lite glass eller grädda. Toppa gärna med choklad eller kolasås och färska bär. Självklart går det bra med upptinade bär eller så kan man ta ett roligt strössel! :-D

Inlägget blev helt konstigt men det kan vi inte ro för!







Ha det bra och lycka till! // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar