onsdag 8 maj 2013

Kokos och hallonstubbe

Hejsan svejsan!
Nu var det länge sedan men nu är vi tillbaks. Jag hade tänkt att blogga om "tårtan" vi åt när vi hade släktkalas. Den var jättegod och rekommenderar verkligen den. Tänk er hallon, kokos och grädde...låter inte det ljuvligt!? Det tycker jag i alla fall men det får ni ju bara veta om ni gör rulltårtan/stubben själva. För att ni ska kunna det så kommer receptet här nedanför:

Ingredienser 
6 äggvitor3 dl strösocker2 ½ + 1 dl kokosflingor4 msk potatismjöl
Fyllning250 g hallon (tinade eller färska)4 dl vispgrädde
 


Så här gör du:

1. Börja med att starta ugnen på 175 grader.

2. Rosta 2½ dl kokos i en stekpanna i några minuter.

3. Vispa sedan äggvitorna i en rostfriskål eller glasskål med 1 dl strösocker.

4. Vispa till marängen blir fast och glansig. Blanda sedan ner de andra två dl strösocker tills marängen 
är klar.

5. Blanda ihop kokosen & potatismjölet. Vänd ner detta i marängen.

6. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper på. Spritsa så strängerna  går parallellt längs plåtens långsida,

7. Strö över 1 dl kokosflingor över marängen.

8. In i ugnen ca 15 min mitt i ugnen.

9.Ta ut plåten. Vänd marängen på en ny bakplåtspappret dra av bakplåtspappret och låt marängen svalna. Om den är geggig så kan den gräddas 5 min till i ugnen.

10. När den svalnat vispar du grädden och brer den över marängen & lägger ut hallonen.

11. Rulla ihop och ställ kallt innan du serverar stubben.



Lite otydliga bilder på grund av ljusen...




Lycka till och NJUT! // Elin & Ida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar