fredag 8 februari 2013

Succe!


Hej från två super nöjda tjejer!
Igår bakade vi hallonmuffins till klassen som en överraskning nu innan lovet. Vilket blev uppskattat! Klasskompisarna blev väldigt glada och nöjd med fikat. De muffinsarna som blev över gav vi till lärarna.  Där med blev de uppskattat. En av de nöjda sa till och med att de var de godaste muffinsarna hon hade ätit. Ni måste verkligen prova, tro oss, de kommer verkligen bli goá & en stor succé! 


Muffinsbas: 
Ca 10- 12 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumstempererat 
2 dl mjölk
2 ägg 
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hallon beroende på hur mycket man vill ha

Frosting:
3 dl grädde 
Vi har inga exakta mått men det var ungefär. 

1. Sätt på ugnen på 175 C °.

2. Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.

3. Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.

4. Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. 

5. Blanda ner äggblandningen i smeten. 

6. Vänd i / toppa med önskad fyllning/ smaksättning. I vårt fall ca 1 1/2 dl hallon. Det är beroende på hur mycket man vill ha i. 

7. Häll upp smeten i stadiga muffinsformar. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Man får känna med en provsticka lite då och då.  Grädde dem så att de har en jämn och fin gyllenbrun yta. 

8. Ta ut muffinsarna och låt de svalna på ett galler. 

9.  När muffinsarna har svalnat helt så är det dags att vispa grädden. Spritsa eller bred ut den på muffinsarna. Om du inte ska servera de just den dagen ska du inte lägga på grädden än utan vänta till serveringsdags. 

10. Dekorea med ett geléhjärta. Tryck ner det i grädden och häll på lite strössel om du vill. 

Kärleksfulla muffins!


Baka och älska // Elin & Ida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar