torsdag 28 februari 2013

Chocolate cookies

Hej!
Här kommer ett recept på ett par grymme goda chokladkakor. De är inte bara goda utan också väldigt snygga! De är perfekta att ge bort i present. Slå in dem i lite celoflanpapper och knyt ett band runt, väldigt enkelt och uppskattat.





Ca 30-40 st, beroende på storlek

1. Sikta samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. 

2. Rör smör och socker vitt och krämigt, tillsätt ägget och vaniljsockret och blanda väl.

3. Tillsätt de siktade ingredienserna och blanda tills degen är slät. 

4. Knåda sedan degen lite och rulla den till en 30-35 lång rulle. Rulla sedan in degrullen i ett bakplåtspapper och låt rullen vila i kylen i ca 1 timme. När ni tar ut den ska den kännas riktigt fast. 

5. Sätt ugnen på 180 °C.

6. Ta ut rullen och ta bort bakplåtspappret runt om. Skär ca 3 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper på. 

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. De ska kännas krispiga. 

8. Låt de svalna på ett plåten. 

9. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och rör tills den blir slät och fin. Smält också den vita chokladen men i en annan skål! Lägg sedan den vita chokladen i en spritspåse med ett litet hål i änden. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper. Smeta ut den mörka chokladen med en sked så att det täcker hela kakan. Spritsa ut ca 7-9 prickar av den vita chokladen. Skapa det marmorerade effekten genom att dra ut den vita chokladen i den mörka chokladen med spetsen på en träpinne. 

10. Servera kakorna när all choklad har stelnat eller frys in de. 

Ni kommer att få tydligare och bättre  bilder på kakorna, vi ska bara ladda upp de på datorn. 

Lycka till// Elin & Ida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar