söndag 3 mars 2013

Vaniljmacroner

Tjoho!
Idag var vi väldigt baksugna, men vi visste inte vad vi skulle göra. Men så slog det oss: Idag var det en perfekt macrondag! Så här kommer ett recept på väldigt goda vaniljmacrons!


Vaniljmacrones
ca 16 st  (det beror på hur stora de blir)
150 °

1 3/4 dl mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker
2 extra stora äggvitor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
Vi tog philadelpihaost och florsocker. Om den fyllningen blir för lös så kan man ta i en gnutta potatismjöl så att den blir lite tjockare. Men ta inte i för mycket, då smakar det mjöligt.

Så här gör du:

1. Lägg mandelmjölet och florsockret i en matbredare och kör i femton sek. Sikta ner blandningen i en skål. Täck två plåtar med bakplåtspapper. ( Vi använde en macronmatta, men bakplåtspapper funkar också.)

2. Vispa äggvitorna hårt tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljsockret.

3. Vänd ner mandelblandningen ( en tredjedel i taget ) i marängsmeten med en slickepott. När alla torra ingredienser har blandats i ordentligt fortsätter du att vika och dela blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konstistens.

4. Häll i marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30 min. Värm ugnen till 150°.

5. Grädda i 15 minuter. Låt svalna i 10 min. Lossa försiktigt matroserna från bakplåtspappret och låt svalna helt.

6. Lägg på en liten klick med fyllning och tryck ihop två bottnar och voilá! En macron har blivit till!








Lycka till // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar