lördag 23 mars 2013

Grahamsfranska

Hejsan!
Här om dagen var det studiedag vilket betydde sovmorgon för de flesta men inte för oss! Istället gick vi upp ganska tidigt för att baka frukostfrallor till familjen. MUMS! Nybakta frallor är det bästa som finns, lukten, smaken allt. Här nedanför kommer receptet som är värt att dela med sig av.

Ingredienser
12 st
1/2 pkt jäst
3 dl vatten, ca 25 °C
50 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
5 dl vetemjöl
3 dl graham



Så här gör du
1. Smula sönder jästen i en bunke.

2. Häll sedan i vattnet. 

3. Smält smöret och låt det svalna.

4. Häll i smöret i bunken med jästen i.

5. Se till så att jästen löser upp sig. 

6. Blanda i saltet och strösockret, blanda.

7. Häll i vetemjölet 1 dl i taget och rör om hela tiden. Gör samma sak med grahamet, blanda väl!

8. Knåda degen på ett mjölat bakbord. 

9. Dela degen i 2 bitar. Dela sedan de bitarna i 2. Och tillsist så ska du dela de delarna i 3 bitar. 

10. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 

11. Låt de jäsa i 40 min under en duk. Under tiden så kan du sätta på ugnen på 225 °C. 

12. Ta av duken och grädda dem i ugnen i ca 10-13 min. Håll koll på dem hela tiden!

13. Ta ut frallorna och servera de varma eller så låter du dem svalna lite. 

14. Servera gärna med ost och marmelad.


Så här såg dem ut innan vi lät de jäsa

Nybakta och varma, mums!

Baka och mumsa! // Elin & Ida


Ps! Glöm inte att släcka alla lampor nu vid 20.30, Earth Hour 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar