torsdag 21 mars 2013

Kärleksmums

Tjenare!
Här om dagen var det vi som stod för fikat på orkesten och passade på att baka kärleksmums, vilket var nytt för en av oss och ganska lätt för den andra. Så det blev en bra kombination! Alla i orkestern var nöjda och lagom goá efteråt.

Vi bakade även chokladmacarons. Det roliga var att det var första gången några fick smaka macarons så det var spännande. Hoppas de börjar gilla det!




Ingredienser
  • 150 g smör
  • 1 12 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 34 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
Glasyr
  • 75 g smör
  • 34 dl starkt kaffe
  • 12 dl kakao
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
Garnering
  • 1 dl kokosflingor

Så här gör
1. Klä en långpanna men bakplåtspapper. Gärna så att det även täcker kanterna. 

2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och låt det svalna.

3. Vispa äggen och sockret pösigt i en bunke, gärna med en elvisp. 

4. Sikta sedan ner de torra ingredienserna, vanljsockret, kakaon, bakpulvret och mjölet med en sil. 

5. Tillsätt smör och mjölkblandningen och blanda till en jämn smet. 

6. Häll smeten i långpannan. Se till så att det är jämt.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Obs! Se till så att inte kakan bränns! 

8. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Glasyren
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kaffet, kakaon, vaniljsockret och florsockret, blanda väl!

2. Bred ut glasyren över kakan, se även till där att det blir jämt.

3. Strö ut kokosflingorna över kakan och låt glasyren stelna. 



Älska och njut // Elin & Ida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar