söndag 31 mars 2013

Påsktårta

Hej!
Här kommer receptet på en riktigt god påsktårta! Den var väldigt uppskattad och vacker framför allt. Den smakade som de tårtor vi bakat tidigare men jaja...den var super!

Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
1 påse citronformage
ca 1 dl hallonsylt
ca 2 inlagda persikor

Garnering 
3 dl vispgrädde
ca 1 dl pärlsocker
några droppar röd, grön, gul & blå karamellfärg



Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 °.

2. Smörj eller bröa formen du ska baka i.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda de övriga ingredienserna och blanda dem.

5. Vänd i de torra ingredienserna i äggsmeten.

6. Häll smeten i formen.

7. Grädda omedelbart i nedre delen av ugnen omkring 35 min. 

8. Ta ut kakan och låt den svalna.

9. Dela kakan i tre delar.

10. Mixa persikorna med en stavmixer. Vispa även citronformaget.

11. Lägg persikapurén på den nedresta delen, bre ut purén väl.

12. Lägg på den andra delen och lägg på hallonsylten. 

13. Lägg på den tredje delen och bre ut citronformaget.

14. Vispa grädden. 

15. Bre ut grädden så att den täcker både kanterna och toppen. 

16. Gör en mall på ett påskägg.

17. Dela upp pärlsockret i 4 skålar med lika mycket i. Häll i några droppar karamellfärg i varje skål och blanda.

18. Lägg äggmallen på tårtan och strö över det färgade pärlsockret där du har klippt.

19. Ta bort mallen men försiktigt!

20. Ställ tårtan där det är svalt och ta fram den lite innan servering.





Självklart behöver inte ditt ägg se ut så!


Lycka till // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar