måndag 18 mars 2013

Gröna vaniljmacrons

Halloj!
Nu var det bakdags igen. Ännu en gång blev det macrons fast gröna. Dels för att få lite färg på dem men även för att känna in vårkänslan!! Här nedan för ser ni receptet.




Vaniljmacrones

ca 16 st  (det beror på hur stora de blir)
150 °



1 3/4 dl mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker
2 extra stora äggvitor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 droppar karamellfärg


Fyllning:

Vi tog philadelpihaost och florsocker. Om den fyllningen blir för lös så kan man ta i en gnutta potatismjöl så att den blir lite tjockare. Men ta inte i för mycket, då smakar det mjöligt.

Så här gör du:

1. Lägg mandelmjölet och florsockret i en matbredare och kör i femton sek. Sikta ner blandningen i en skål. Täck två plåtar med bakplåtspapper. ( Vi använde en macronmatta, men bakplåtspapper funkar också.)

2. Vispa äggvitorna hårt tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljsockret.

3. Vänd ner mandelblandningen ( en tredjedel i taget ) i marängsmeten med en slickepott. När alla torra ingredienser har blandats i ordentligt fortsätter du att vika och dela blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konstistens. Blanda i karamellfärgen.

4. Häll i marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30 min. Värm ugnen till 150°.

5. Grädda i 15 minuter. Låt svalna i 10 min. Lossa försiktigt matroserna från bakplåtspappret och låt svalna helt.

6. Spritsa en klick fyllning på ena halvan och lägg på den andra. En macron har blivit till!









Ät och njut // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar