söndag 10 februari 2013

Alla hjärtans dag

Tjoho!
Nu är det bara 4 dagar kvar och det börjar närma sig Alla hjärtans dag! JIPPI! Idag kommer det första receptet som ni kan testa och det är Geléhjärtan. Om ni är som jag tycker ni att det verkar svårare än vad det är. Läs här nedanför hur man gör.

Ingredienser:
10 gelantinblad
200 g hallon, djupfrysta ( 100 g hallonpuré )
2 1/2 strösocker
knappt i del vatten
1/2 dl vit sirap ( 75 g )
1 tsk citronsyra

Dekoration:
Strösocker

Annat:
Silikonformar eller små aluminiumformar
Matolja

Gör så här:
1. pensla formarna med ett tunt lager olja.

2. Lägg i gelantinbladen i blöt kallt vatten.

3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g hallonpuré.

4. Koka socker vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.

5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör som då och då.

6. Ta upp gelantinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem med citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader
i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna.

7. Låt hjärtana stå i rumstemperatur och stelna i 3-4 tim.

8. Lossa hjärtana ut formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.

Nu kan du ge bort geléhallonen tilldin älskade eller så kan du ju provsmaka några själv.


I tidningen "Hembakat" finner du många goda recept. Den kan du köpa i nästan alla mataffärer.
Vi hittade bland annat recepten på geléhallonen i tidningen.
Bildkälla






Hjärtliga hälsningar // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar