måndag 4 februari 2013

Chokladcupcakes

Hejsan!
Här kommer ett recept på några riktigt goda chokladcupcakes.  Frostingen och muffinsen var perfekta tillsammans! Vi provade att göra två frostingar en som var gjord av nutella och en med choklad och philadelphiaost. De funkar att äta en varm sommardag men även en kall vinterdag. Cupcakeserna skulle nog passa bra till en kopp kaffe eller en kopp varm choklad. 

Här nedanför hittar ni receptet: 
Ps. Ni måste prova!

Muffinsbas: 
Ca 10- 12 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumstempererat 
2 dl mjölk
2 ägg 
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao 

1. Sätt på ugnen på 175 C °. 

2. Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver, kakao och salt i en bunke tillsammans med smöret.

3. Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.

4. Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. 

5. Blanda ner äggblandningen i smeten. 

6. Vänd i / toppa med önskad fyllning/ smaksättning. 

7. Häll upp smeten i stadiga muffinsformar. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Man får känna med en provsticka lite då och då.  

8. Ta ut muffinsarna och låt de svalna på ett galler. Under tiden så kan man passa på att göra frostingen.


9. Bred eller spritsa ut frostingen sedan. 

Frosting 1 ( Nutellafrosting ) 
100 gram philadelphiaost
175 gram nutella

1. Rör ihop philadelphia med nutella,  rör till frontongen blivit mjuk och smidig. 
2. Spritsa eller bred ut på muffinsen. 

Frosting 2 (  Chokladfrosting )
60 gram smör, rumstempererat
1 paket florsocker ( Men det blev väldigt sött så man behöver inte ta så mycket flosocker. )
1/2 dl kakao
100 gram philadelphiaost 

1.Vispa smör, flosocker och kakao luftigt.
2. Vispa i philadelphiaosten.
3. Spritsa eller bred på muffinsen. 




Baka och njut // Elin & Ida 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar