fredag 1 februari 2013

Grantaäpplemuffins

Tjenare!
Här om dan var det dags att baka igen. Vi hittade inte någon bra smaksättning och testade därför granatäpple. Det blev helt okej! I muffinsarna hällde vi i saften från granatäpplet och även några kärnor.  Sedan toppade vi med glasyr och några till kärnor. Om ni vill testa så kommer receptet här: 

Muffinsbas: 
Ca 10- 12 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumstempererat 
2 dl mjölk
2 ägg 
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl floursocker
1 msk vatten 

Det är ungefära mått. Glasyren ska inte vara för tjock eller för rinnig. 

1. Sätt på ugnen på 175 C °.

2. Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.

3. Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.

4. Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. 

5. Blanda ner äggblandningen i smeten. 

6. Vänd i / toppa med önskad fyllning/ smaksättning. I vårt fall ca 2 msk granatäppelsaft. Vänd gärna i några kärnor. 

7. Häll upp smeten i stadiga muffinsformar. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Man får känna med en provsticka lite då och då.  

8. Ta ut muffinsarna och låt de svalna på ett galler. Under tiden så kan man passa på att göra glasyren. 

9. Spritsa eller bred ut glasyren på muffinsen. Dekorera sedan med kärnorna som blev över. 






Lycka till // Ida & Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar