fredag 22 februari 2013

Kokostoscakaka

Hej!
Här kommer ett recept på kokostoscakaka. Det är en väldigt söt kaka men om man bara får en tillräckligt liten bit så kan man njuta på den väldigt länge. Om man gillar knäckiga täcken på kakor så är det här en perfekt kaka!

Ingredienser

Kakan: 
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Knäckiga, sega täcket: 

200 g koksflingor ( 5-6 dl )
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
75 g smör

Gör så här: 

1. Sätt på ugnen på 200°C.
2. Smält smöret. 
3. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
4. Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. 
5. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. 
6. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
7. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. 
8. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
9. Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
10. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
11. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.



Ät och njut! // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar