tisdag 12 februari 2013

Alla hjärtans dag!

Hejsan svejsan!
Snart smäller det, 2 dagar kvar till Alla hjärtans dag och nu är det verkligen dags att köpa det ni ska ge bort. Om ni är i sista minuten så kan ni kolla på de tidigare inläggen och även här nedan för för att få idéer. Som tur väl är recepten väldigt enkla och inte svåra alls.



Kolla gärna på den här länken och så kommer ni verkligen bli inspirerade! Det finns massa pyssel, recept och även länkar till andra bloggar. Kolla gärna in där!



Maränghjärtan:
ca 25 st

3 äggvitor
2 dl socker
Några droppar röd karamellfärg

Sätt på ugnen på 100 °C.

1. Koka upp vatten i en kastrull. När det har kokat upp låt vattnet stå och sjuda.

2. Knäck äggen i en bunke. Gärna med rund botten. Se till att det verken kommer i skal eller äggula i bunken.

3. Häll i sockret i bunken och börja sedan vispa över kastrullen. Vispa tills smeten är fast och man kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ner.

4. Doppa i några droppar karamellfärg till du har nått önskad färg.

5. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut hjärtan på ett bakplåtspapper.

6. Sätt in plåten och grädda marängerna i 45 min. När vi tog ut dem efter 45 minuter så var de inte klara och fick därför gräddas längre.

7. Ta ut plåten och låt marängerna svalna.

Det var ganska svårt att få till den rätta hjärtformen!







Chokladfyllda skedar:

Doppa den fyllda skeden i en caffélatte eller i din varma choklad och rör om! Drick och njut, säger jag vi bara. Om ni vill ge bort sånna här i Alla hjärtans dag present så är ett tips att ni köper några snygga skedar som ni sedan kan använda igen och tycker är snygga. Slå sedan in dem i celloflan och knyt en rosett runt. Då kommer din älskade bli riktigt glad!
Men man behöver ju inte ge bort dem i present. Utan ni kan som vi gjorde ta med dem på en skidtur. När det var dags för fika plockade vi upp skedarna och hällde den varma chokladen i våra muggar och stoppade ner skeden. MUMS! Supergott!

Ingredienser:
ca 5 g choklad per sked
smaksättning/ topping ( t.ex. stött kardemumma, malen kanel, rivet apelsinskal, rom, finhackade nötter, krossade polkagrisar, strössel, kokos eller mini marshmallows ).

1. Smält chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad.

2. Blanda i önskad smaksättning, smaka av.

3. Droppa i chokladsmeten i skedarna, låt stelna och servera. Dekorera efter behag.



Sked längst till vänster är med kokos på.
Skeden i mitten har strössel på sig.
Skeden till höger har mini marshmallows på sig. 



Doppa och njut!

Lycka till  // Elin & Ida 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar