onsdag 3 april 2013

Amerikanska blåbärscupcakes

Hej!
Här om dagen bakade vi amerikanska blåbärscupcakes. Riktigt goá! Det speciella med dem är att man har i farinsocker i stället för vanligt strösocker. Många tycker att de inte blir så söta då och det är ju gott. Dessutom valde vi att dekorera dem med vanlig grädda allt för att det inte ska bli så sött. Oftast så är ju frostingen på cupcakersena väldigt söt och det är inte alltid gott!

Ingredienser 
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g smör
2,5 dl farinsocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljscoker
1 1/4 dl mjölk
3 3/4 dl djupfrysta eller färska bär

Topping
ca 2 dl vispgrädde
blåbär



Så här gör du
1. Ställ ugnen på 200 °.

2. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke, ställ åt sidan.

3. Vispa ägg, smör och socker poröst med en elvisp på hög hastighet.

4. Tillsätt vaniljsocker och mjölk.

5. Stäng av elvispen.

6. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna.

7. Tillsätt bären.

8. Fördela smeten i muffinsformar, ca 2/3.

9. Grädda i ca 18-20 min till smeten stelnat och de har en fin gräddad yta.

10. Ta ut dem och låt svalna.

11. Vispa grädden och ta i ca 1/2 tsk vaniljsocker.

12. Lägg grädden i en spritspåse. Använd en stjärntyll. 

13. Spritsa ut grädden.

14. Gör slutouchen med att lägga dit några blåbär.



Försök att täcka hela muffinsen med grädden!






Lycka till och njut // Elin & Ida

1 kommentar:

  1. De är bara såååå goda! kan verkligen rekommenderas!

    SvaraRadera