lördag 27 april 2013

Äppelpaj

Halloj!
Idag var  det dags för paj igen men denna gången med äpplen i! Inte direkt favoritpajen men för våra familjemedlemar satt det som en smäck! Väldigt god med de söt syrliga äpplerna och med kanelen. Hoppas ni kommer gilla den.

Smuldeg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
200 g kallt smör
2 dl strösocker

Fyllning 
4 stora äpplen
1 msk malen kanel



Så här gör du

1. Mät upp alla torra ingredienser i en matberedare. 

2. Tärna smöret och lägg i det i matberedaren. 

3. Kör runt allt tills degen blir smulig. 

4. Häll ut hälften av smuldegen i pajformen. Tryck upp degen på kanterna. 

5. Skala och skriva äpplena. Lägg i dem i pajformen och strö över kanelen. 

6. Smula över den andra halvan av smuldegen.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° grader i drygt 50 min. Smuldegen ska få en gyllenbrun färg. 

8. Ta ut den och låt svalna lite. Vispa lite grädde eller vaniljvisp och servera!





Lycka till! // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar