söndag 7 april 2013

Blåbärspaj med kokosmulor

Halloj!
Idag kom några goda vänner på besök och vad passar inte bättre då än att bjuda på en härlig paj. Pajer är perfekta när man vill tömma frysen på bär eller liknande. Det mest spännande med denna paj är att man har i kokos i täcket. Under kokosen gömmer sig dessutom de saftiga, goda blåbären!

Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
1 dl strösocker
200 g kallt smör
2 dl kokosflingor

Fyllning
ca 600 g blåbär
eventuellt blåbär att dekorera med


Så här gör du

1. Blanda mjöl, potatismjöl, salt och socker i en matberedare och blanda.

2. Tärna smöret och kör med det i matberedaren. Blanda tills degen blir smulig.

3. Lägg ca 1/3 av degen i en annan bunke och blanda i kokosflingorna.

4. Tryck ut de resten av degen i en pajform och ställ in i kylskåpet. Låt vila i minst 30 min.

5. Ta ut bären och låt de tina lite i rumstemperatur. 

6. Ta ut pajformen och häll i bären.

7. Strö på kokosdegen och se till att det blir jämt.

8. Ställ in i ugnen på 175 ° i ca 40 min eller tills smultäcket har fått en gyllenbrun färg. 

9. Ta ut pajen och servera med vaniljvisp eller grädde. Dekorera gärna med blåbär!

Ursäkta dålig bild...

Lycka till och njut // Elin & Ida

1 kommentar: