torsdag 18 april 2013

Gammalt blir nytt!

Halloj!
Idag har vi bakat något nytt men ändå gammalt...kärleksmumstårta! Lite udda form än vad man brukar se kärleksmums i men med lite kreativt tänkande så blir allt bra. Istället för att göra i den långpanna är det ju lite kul att göra det mer som en tårta men vi råda er att inte föra det! Glasyren rinner åt alla håll och kanter. Självklart behöver man dock inte ta så mycket glasyr men det tänkte ju inte vi på ;-)


Ingredienser
  • 150 g smör
  • 1 12 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 34 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

Glasyr
  • 75 g smör
  • 34 dl starkt kaffe
  • 12 dl kakao
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering
  • 1 dl kokosflingor


Så här gör

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och låt det svalna.

2. Vispa äggen och sockret pösigt i en bunke, gärna med en elvisp. 

3. Sikta sedan ner de torra ingredienserna, vanljsockret, kakaon, bakpulvret och mjölet med en sil. 

4. Tillsätt smör och mjölkblandningen och blanda till en jämn smet. 

5. Häll smeten i formen. Se till så att det är jämt.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-32 min. Obs! Se till så att inte kakan bränns! 

7. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Glasyren
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kaffet, kakaon, vaniljsockret och florsockret, blanda väl!

2. Bred ut glasyren över kakan, se även till där att det blir jämt.

3. Strö ut kokosflingorna över kakan och låt glasyren stelna.  



Älska och mumsa! // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar