Idag har vi bakat något som vi aldrig bakat förut...brownies! Vi följde ett recept som var helt konstigt men med tanke på att det var första gången vi bakade brownies så visste vi inte hur receptet skulle vara. Receptet är taget ur boken "Lyxiga cupcakes och läckra kakor". Bakverken är från berömda "Hummingbird bakery" i London. Efter åt har vi hittat mycket bättre recept i andra tidningar och böcker. Ett enkelt recept hittade vi i tidningen "Hemmbakat" det senaste numret. Med tanke på att de här browniesarna inte blev bra eller särskilt goda så behöver ni ju inte gå på detta receptet. Men för den som vill så varsågod:
Ingredienser
30 g mörk choklad, grovt hackad
175 g smör
325 g strösocker
130 g mjöl
3 ägg
florsocker att dekorera med
Så här gör du
1. Värm ugnen, 175 °.
2. Lägg chokladen och smöreti en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten. (skålens botten får inte vidröra vattnet). Låt det smälta samman i en slät smet.
3. Ta bort kastrullen från plattan.
4. Rör först ner sockret ordentligt och sedan mjölet.
5. Tillsätt sedan äggen och rör smeten slät och tjock.
6. Häll smeten i den förberedda bakplåten som är klädd och grädda i ca 30-35 min, eller tills ytan börjar spricka men kakan fortfarande är mjuk i mitten.
7. Ta ut kakan och låt den svalna. Skär sedan upp den i rutor.
8. Strö på lite florsocker.
Ha det bra // Elin & Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar