tisdag 16 april 2013

Hallonmacroner

Hejsan svejsan!
Om ni minns så bakade vi på Alla hjärtans dag. Då bakade vi ju Dubbla sockerhjärtan och hallonmacroner. I ett annat inlägg skrev vi att vi skulle blogga om våra hallonmakroner men det har ju inte blivit av än men nu kommer det, bättre sent än aldrig! ;-)

Ingredienser  
1 3/4 dl mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
rosa karamellfärg

Fyllning
4 msk rumsvarmt smör
1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl florsocker
3 msk hallonsylt



Så här gör du

1. Lägg mandelmjölet och florsockret i en matbredare och kör i femton sek. Sikta ner blandningen i en skål. Täck två plåtar med bakplåtspapper. ( Vi använde en macronmatta, men bakplåtspapper funkar också.)


2. Vispa äggvitorna hårt tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljsockret.


3. Vänd ner mandelblandningen ( en tredjedel i taget ) i marängsmeten med en slickepott. När alla torra ingredienser har blandats i ordentligt fortsätter du att vika och dela blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konstistens. Blanda i karamellfärgen.


4. Häll i marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30 min. Värm ugnen till 150°.


5. Grädda i 15 minuter. Låt svalna. Lossa försiktigt matroserna från bakplåtspappret och låt svalna helt.


6. Gör fyllningen genom att vispa smöret och vaniljsockret vitt och fluffigt i en skål. Vispa gradvis i florsockret tills konsistensen är slät och krämig. Vänd ner hallonsylten. 

7. Spritsa ut lite fyllning och lägg på den andra delen. Se till så att delarna är lika stora. 











Lycka till // Elin & Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar