måndag 22 april 2013

Brysselkex

Halloj Halloj!
Idag har vi haft det toppenbra, men dagen var inte riktigt perfekt. För att dagen skulle bli perfekt så var vi tvungna att baka något. Och lotten föll på brysselkex! De superdupergoda kakorna är väldigt enkla och här kommer receptet! :-)


Brysselkex
Ugnstemp: 200°, tills lätt gula
3 hg vetemjöl
1 hg strösocker
2 hg smör/ margarin
1 tsk vaniljsocker

Garnering: Färgat strösocker




1. Kör ihop ingredienserna i en matbredare

2. Forma degen till en rulle, ca 4-5 cm tjock och ställ i kylskåpet tills den är riktigt kall

3. (Det är lättare att färga hela rullen samtidigt, men då blir det bara en färg på kakorna.) Skär rullen i
     1/2 cm tjocka skivor och rulla dem i färgat socker.

4. Forma till skivorna lite extra och lägg på bakplåtspapper.

5. Grädda i 200° tills kakorna blir lätt gulaktiga och du har jättegoda småkakor!


Psst! Ett tips är att rulla degen till bollar istället! Mycket sötare tycker vi! ;-)


                                                                                                 



Njut och ha det gött!  // Elin och Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar